Een overzicht van veel gestelde vragen over Schilders Limburg.
Over het algemeen zal een vakman reageren binnen 24 uur, het mooie van ons systeem is dat uw offerte aanvraag naar 3 a 4 verschillende schilderbedrijven gaat, u zult dus snel uw eerste offerte binnen hebben.
Schilder Limburg kost u niets, ook al vakman / proffesional kost Schilder Limburg uw niets. Wij vinden het erg vervelend dat er grote bedrijven zijn die 10 talle euros opstrijken door de schilders te voorzien van offertes wij willen hier tegen in gaan.
U kunt u bedrijf alleen aanmelden als u gevestigd bent in de regio Limburg, meld u aan daarna kunt uw bedrijf toevoegen op onze website reviews ontvangen en leads totaal gratis.
Over een ding kunnen we duidelijk zijn, zelf de schilderwerkzaamheden uitvoeren is altijd goedkoper. Mits daarbij materialen van goede kwaliteit worden gebruikt en u beschikt over de nodige handigheid en vooral voldoende vrije tijd hebben is pre om een uitstekend resultaat te bereiken. Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het zelf aanpakken van de schilderwerkzaamheden. Vaak wordt de tijd die nodig is voor het uitvoeren van de werkzaamheden verkeerd ingeschat. Uw huis is langere tijd in minder bewoonbare staat en veel huisgenoten hebben daar al snel genoeg van. Ook is niet iedereen in staat te bepalen wat er moet gebeuren en welke materialen daarvoor nodig zijn. Bij schilderwerk moeten plamuur, grondverf en lak op elkaar afgestemd zijn voor een optimaal resultaat. Veel doe het zelvers besteden onvoldoende aandacht aan de ondergrond, waardoor de nieuwe bovenlaag eerder zal onthechten. Uw huis is dan binnen korte tijd weer aan een nieuwe schilder onderhoudsbeurt toe. Kortom, zelf schilderen is goedkoper, maar het er even "tussendoor" doen, u er niet veel zin in heeft of niet zo handig bent, is goedkoop al snel duurkoop.
Buiten schilderen is af te raden bij temperaturen onder de 5 graden (voor watergedragen verf 10 graden) en/of als het buiten erg vochtig is (een luchtvochtigheid van meer dan 85 %)
Lichte kleuren weerkaatsen het zonlicht en nemen daardoor minder warmte op. Donkere kleuren absorberen meer zonlicht en worden dus warmer, waardoor de kans op barsten en bladderen van de verf groter wordt. Veel gebruikte kleuren voor buiten zijn RAL 9001 (creme), RAL 9010 (bijna wit) en RAL 6012 (donker groen).
Ja dat is mogelijk. Voor een goede hechting moet het oppervlak volledig vetvrij zijn. Dan wordt een speciale kunststofprimer aangebracht. Tot slot wordt er afgelakt in een aantal dunne lagen. Houdt er rekening mee dat een verflaag minder hard is dan kunststof. Er ontstaan in het gebruik en bij het schoonmaken, vooral in de eerste weken, gemakkelijk krassen. Voor kunststof planken en aanrechtbladen, waar u vaak wat op zet, kunt u daarom beter een andere oplossing zoeken.
Zorg ervoor dat er bij het ventileren continu in alle verblijfsruimten aanvoer is van verse lucht en afvoer van vervuilde lucht. De aanvoer van verse lucht kan plaatsvinden door ventilatieroosters, inblaasventielen en/of door de ruimte onder de binnendeuren. De afvoer van vervuilde lucht wordt in de meeste moderne woningen met een mechanisch ventilatiesysteem geregeld door afzuigventielen in de badkamer, keuken en het toilet. In wat oudere woningen is het ook van belang af en toe de ramen open te zetten. Dit is ook goed voor de ventilatie en zorgt er gelijk voor dat de ramen niet vast komen te zitten (bijvoorbeeld schuiframen).
Witkalk is door zijn poederende uiterlijk niet overschilderbaar met latex. Anders is bladdervorming het gevolg. De bestaande laag moet zoveel mogelijk verwijderd worden bijvoorbeeld door grof schuren of afwassen. Dan wordt een laag voorstrijkmiddel of fixeermiddel aangebracht om restanten witkalk vast te zetten. Vervolgens wordt het plafond afgewerkt met een latex of terpentine verdunbare muurverf in de gewenste kleur.
Zowel een acrylverf als ook een high solid verf mag, na een goede voorbehandeling op deze ondergrond worden aangebracht.
Nee, acryl verf (water verdunbaar) moet eerst geheel worden verwijderd ("dood" schuren). Ook kan een voor acrylverf bedoelde "verf verwijderaar" worden gebruikt. Daarna moet een speciale primer worden aangebracht, die eventuele restanten acrylverf aan de ondergrond bindt en een goede hechtlaag biedt voor de alkyd (terpentine verdunbaar) toplaag.
Structuurverf is een latex muurverf waarin kwartskorrels zijn verwerkt. De dikte van deze korrels bepaalt dus de structuur. Dit soort verf kan worden gebruikt om kleine oneffenheden in muren te verbergen. Het nadeel is dat als u later besluit iets anders op de muur aan te brengen, de structuurverf eerst moet worden verwijderd.
Terpentine verdunbare verf verkleurt vooral in afgesloten ruimtes. Het daglicht zorgt er voor dat de verf minder verkleurt. Vergeling van verf kunt u voorkomen door gebruik te maken van water verdunbare verf. Voor radiatoren kunt u dan bijv. speciale radiatorlak gebruiken.
De tegels moeten goed gereinigd worden met een ontvetter, daarna moet er zo goed mogelijk geschuurd worden. Na opnieuw ontvetten en stofvrij maken wordt er een speciale primer aangebracht, waarna kan worden afgewerkt met twee lagen lak in de gewenste kleur.
indien de transparante laag nog in perfecte staat is, kan dit zeker. Anders is het beter om eerst de transparante laag te laten verwijderen om spanningsverschillen en hechtingsproblemen te voorkomen. Het hout moet vervolgens ontvet, geschuurd, stofvrij gemaakt en gegrond worden. Vervolgens kan het hout afgewerkt worden met lakverf in kleur naar keuze.
Vinylbehang is een behangsoort met een zachte gestructureerde toplaag die weekmakers bevat. Deze weekmakers zorgen ervoor dat het behang flexibel blijft. Het is aan te raden om op een klein oppervlak een test uit te zetten en ongeveer drie weken te wachten. Door de weekmakers ontstaat drogingsvertraging en daardoor kan de verflaag op termijn gaan plakken.